En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları kullanım sahaına gereğince, rengine nazaran ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan sistem sınıflandırması dundaki gibidir

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine isabetli olarak belirlenen bölgelere ve adetlara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dem sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Açılıp - kapanma işlemlevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında makul periyotlarla bu kondisyon denetleme edilmelidir. 

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi katkısızlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın başlangıçlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık müddet süresince hikâye yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yine yalnızca 6 dakikalık kesik bir sürede zeminın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşatır yangın olumsuzluklarıyla binaların derunindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylece dokumalardan çıkış imkânsız olabilir. En bol dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Can kaybının en aza indirilmesi ya da temelli engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Binaların dokumasına orantılı kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut içsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları Yangın Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa sahip olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Projeye en mutabık Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı doğru kolaylıkla açılan ve kargaşa grupların esenlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Cam yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, cam malzemesinden mamultır ve ekseri çağdaş binalarda kullanılır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Binanın ciğerinden aşağıya sevap inen betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif alınlaşılan yangın merdivenleridir.

Göksu Kapı aracılığıyla üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine mevla tamamlanmak, projenize yönlü boyutlarda ve özelliklerde Yangın Bapları sebebiyle güvenli mekanlar oluşmasına katkı peylemek midein İletişim metnine tıklayarak veya sol altta Whatsapp butonuna dokunarak spesiyalist personelimiz ile entelekt mesajlaşabilirsiniz.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin partner noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Bu yüzden size tavsiyemiz vadiında mahir ve sükselı kapı üreticileri ile çaldatmaışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı matlup iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına sahip olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların gerekli testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Report this wiki page